Katte Dyrlæge | Gadekærets Dyreklinik | Helsinge | Nordsjælland

kattedyrlæge

  • Åbningstider: Mandag - Fredag: 08.00 - 17.00
  • Vagt: Hverdage: 17.00 - 23.00 | Weekend og helligdage: 08.00 - 23.00

Gadekærets Dyreklinik – vi er her for din kat

Et af vores store fokusområder er at gøre vores dyreklinik til en stressfri og kattevenlig dyreklinik. Vi har egen afdeling for katte, hvor der kun er adgang for kat i både venteværelse og konsultation. Dette område er tilegnet et stressfrit kattemiljø. På denne måde kan vi undersøge din kat bedre, fordi den ikke stresses unødigt. Det giver os en stor fordel i forhold til diagnostik og behandling af katte.

Behandlingerne vi tilbyder din kat inkluderer blandt andet: allergiudredning, vaccination, årligt sundhedstjek, behandling af sår og bylder samt tandbehandling.
Vi har mange kompetencer, som kan gøre dig og din kat tryg ved at bruge os som din dyrlæge i Nordsjælland.

Stresser din kat over kørsel og dyrlægebesøg?

Katte stresser typisk nemt over at blive sat ind i en transportkasse, kørt i bil samt taget hen i uvante omgivelser. Der er en række tiltag, du kan forberede inden turen til dyrlægen, som kan gøre oplevelsen mindre stressfuld for din kat.

Hvis du ikke skal akut afsted med din kat, kan du i dagene op til give den et naturligt kosttilskud, der virker beroligende og dæmper stress. Det kan f.eks. være Aptus Relax eller Kalm tabletter. Derudover kan du spraye transportkassen med Feliway. Feliway indeholder feromoner, der øger kattens tryghedsfølelse. Det er en god idé at lægge et tæppe henover transportkassen både på vej til bilen og under kørsel. Sørg for at fastspænde transportkasse eller bur under kørslen, så den ikke kan vælte rundt og din kat er bedre sikret ved f.eks. en hård opbremsning.

Når du kommer frem til klinikken så sørg for at holde afstand med din kat, hvis der sidder en hund i venterummet. Du kan sætte dig i det separate venteværelse til kat. Sæt gerne transportkassen på den dertil indrettede hylde. Ofte vil det være muligt at komme direkte ind i katte konsultationsrummet og vente på dyrlægen der.

Vi giver os god tid i konsultationen, og hvis muligt lader vi din kat selv komme ud af kassen.

Opdag nyresygdom hos din kat i tide

Ligesom mennesker kan katte lide af nyresygdomme såsom kronisk nyresvigt. Det er især senior katte og nogle racekatte, der er i risiko for at udvikle nyresygdom. Kronisk nyresvigt hos din kat kan have en række årsager fx toksisk nyreskade, arvelig nyresygdom og infektioner. Kattens raske nyrer filtrerer affaldsstoffer fra blodet, opretholder en normal elektrolytbalance, regulerer væskebalancen, styrer blodtrykket og stimulerer produktionen af røde blodlegemer. Det har derfor alvorlige konsekvenser, hvis nyrerne svigter.

Via vores moderne in-house laboratorium har vi mulighed for at diagnosticere nedsat nyrefunktion tidligt. Dette gøres ved hjælp af blod- og urinprøve.
Jo før man opdager sygdommen, des bedre har vi mulighed for at behandle og forebygge.

Hvis din kat rammes af kronisk nyresvigt, fungerer nyrerne ikke længere optimalt. Her hos Gadekærets Dyreklinik har vi mulighed for at sætte din kat i behandling. Målet med behandlingen af kronisk nyresvigt er at bremse udviklingen af sygdommen og behandle symptomerne. Afhængigt af symptomerne og sygdommens stadie kan behandlingen omfatte intravenøs væske for at korrigere dehydrering og elektrolytbalancen, medicin til at forebygge kvalme og sænke blodtrykket, kosttilskud og specialdiæt til at forebygge yderligere skade på nyrerne og korrigere elektrolytbalancen.

Årligt sundhedstjek af din kat er forebyggende

Det årlige sundhedstjek af din kat er en forebyggende foranstaltning. Det giver os muligheden for at hjælpe dig med både at forebygge, opdage og behandle potentielle sygdomme. Dette kan være overvægt, nyresygdom, tandproblemer og allergi. På den måde kan du højne din kats velvære og sikre dig at sygdomme forebygges eller opdages tidligt. Book din kats årlige sundhedstjek online nu.

Vaccination af katte

Har du husket at få din kat vaccineret? Det er vigtigt, da du med vaccination kan beskytte din kat mod alvorlige sygdomme. Selv indekatte bør vaccineres med jævne mellemrum, da du som ejer kan være uheldig at medbringe smitte enten på tøj, sko eller genstande. Ligeledes skal din kat vaccineres mod rabies og have et kæledyrspas, hvis du tager den med udenfor Danmarks grænser.

Disse vacciner kan blandt andet inkludere:

  • Panleukopeni (kattesyge)
  • Herpesvirus(katteinfluenza)
  • Calicivirus (katteinfluenza)
  • Chlamydia (katteinfluenza)
  • Felint leukæmi virus
  • Rabies

Tandbehandling til kat – Forebyg smerter og tandsygdom

Din kat har ligesom dig brug for regelmæssige tandtjek. Symptomer på tandsygdom hos din kat kan blandt andet være smerter fra mundhulen, tandsten, nedsat pelspleje og rødt tandkød. Hos Gadekærets Dyreklinik i Nordsjælland tilbyder vi tandbehandling til din kat i form af, tandrensning, tandrøntgen, klinisk mundhuleundersøgelse og tandekstraktion. Klinikken er udstyret med moderne udstyr, så vi kan give den bedste behandling til din kat. Har du lyst til at læse mere om de forskellige tandbehandlinger til katte? Så klik her: Tandbehandling

Din dyrlæge har fokus på en individuel behandling af din kat

En individuel behandling af din kat er i fokus hos os! Hos Gadekærets Dyreklinik i Helsinge, Nordsjælland har vi et højt fokus på at individualisere behandlingen efter din kats behov og dine ønsker. Vi arbejder hele tiden på at dygtiggøre os og optimere faciliteterne i klinikken, så vi kan tilbyde den bedste behandling af din kat. Sidder du inde med nogle spørgsmål, eller har du brug for mere information? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon: 50 35 05 05 eller på mail info@gadekaeretsdyreklinik.dk

Katte Dyrlæge | Gadekærets Dyreklinik | Helsinge | Nordsjælland

Sidebar

Online booking

Dyrlægevagt