Helsinge Dyreklinik | Kirurgi & Operationer Gadekærets Dyreklinik

Kirurgi

  • Åbningstider: Mandag - Fredag: 08.00 - 17.00
  • Vagt: Hverdage: 17.00 - 23.00 | Weekend og helligdage: 08.00 - 23.00

Kirurgi på Gadekærets Dyreklinik i Helsinge

Hos Gadekærets Dyreklinik udfører vi en række kirurgiske indgreb på din hund, kat eller kanin. Vi råder over moderne udstyr, som gør bedøvelsen sikker og afbalanceret. Vores personale er fagligt uddannet til at sørge for en skånsom bedøvelse og omsorgsfuld behandling under indlæggelsen.

Vi udfører et bredt udvalg af kirurgiske indgreb, herunder:

  • Sterilisation
  • Kastration
  • Sårrevidering
  • Fjernelse af knuder/tumores
  • Behandling af bylder og bidsår
  • Tandekstraktion
  • Fjernelse af urinvejssten

Alle kirurgiske patienters forløb på klinikken tilrettelægges individuelt, og vi sørger for at vi sammen finder den bedste løsning for netop dit kæledyr. Patienterne hjemsendes med vejledning til de følgende dage og vi er altid at træffe på telefonen.
Efter operation tilbyder vi altid en kontrol for at sikre os, at alt forløber som det skal.

Vores dyrlæger udfører sterilisation af hund og kat

Ved en sterilisation fjernes dyrets æggestokke (ovarieektomi) og hos nogle patienter fjernes også livmoderen (ovariehysteriektomi). Det kirurgiske indgreb udføres via et lille snit i bugvæggen, som typisk går fra navlen og bagud. Herefter lokaliseres ovarierne, der afbindes og fjernes. En sterilisation er en standardprocedure, som foregår som en dagsindlæggelse med indlæggelse om morgenen og hjemsendelse typisk tidlig eftermiddag. Efter sterilisation skal din hund eller kat holdes i mest mulig ro frem til kontrollen ti dage efter operationen. Dette er for at sikre, at helingen forløber så ukompliceret som muligt og at såret ikke springer op. Det er ligeledes vigtigt, at dyret ikke slikker eller bider i såret og i nogle tilfælde vil en krave eller bodystocking være nødvendig. Såret skal renses to gange dagligt frem til kontrollen.

Gadekærets Dyreklinik udfører kastration af hunde, katte og kaniner

Kastration af et handyr er en relativ simpel procedure, hvor testiklerne fjernes kirurgisk. Her på klinikken udfører vi kirurgisk kastration, men tilbyder også kemisk (medicinsk) kastration:

Kirurgisk kastration

Vi indlægger dit kæledyr om morgenen. Herefter lægges dyret i fuld narkose inden vi udfører operationen. Under den kirurgiske kastration, vil der blive lavet et snit foran (hund) eller i dyrets pung (kat), hvorfra testiklerne bortopereres.Hos kat laver man et lille snit på pungen som efter fjernelse af testiklerne efterlades til opheling nedefra. Det betyder, at der ikke sutureres ved kastration af kat. Hos hund laves snittet præscrotalt, altså foran pungen, hvorfra begge testiklerne kan fjernes. Såret sutureres typisk med indvendige sting, der altså ikke skal fjernes.
Dyret vil være klar til at blive hentet tidlig eftermiddag. Vi giver smertestillende medicin med hjem til at smertebehandle dit kæledyr i de efterfølgende dage. Ligesom hos hundyrene er det vigtigt, at din hund eller kat ikke slikker eller bider i operationssåret. Såret skal renses to gange dagligt med sårrens.

Kemisk kastration

Ved den kemiske kastration, bruges et hormon implantat, som midlertidigt virker som en kastration. Dette er den perfekte løsning, hvis du er i tvivl om dit kæledyr skal kastreres eller ej. På denne måde får du mulighed for at se, hvilken effekt en kastration vil have på dit kæledyr, da effekten af kirurgisk og kemisk kastration er identisk. Der findes to størrelser af implantatet. Et der varer i ca. 6 måneder og et der varer i ca. 12 måneder.

Går du og overvejer at få dit kæledyr kastreret, så kontakt os ved spørgsmål. Så får vi booket dig og dit kæledyr ind til en konsultation, hvor vi kan snakke om de forskellige muligheder.

Hos Gadekærets Dyreklinik opererer vi tumores på dit kæledyr

Har dit kæledyr fået knuder, tumores eller vorter, står vi klar til at hjælpe dig. I mange tilfælde vil det være muligt at fjerne knuden/tumoren ved et kirurgisk indgreb. Vi har stor erfaring i både de simple indgreb og de mere avancerede teknikker, der fx bruges ved øjenlågstumores og andre større tumores. Der findes dog mange forskellige typer af knuder og kræftformer, og derfor vil vi typisk udtage en celleprøve inden indgrebet eller knuden sendes til vævsundersøgelse efter operationen.

Du er altid velkommen til at booke en konsultation via vores online booking, så vi sammen kan finde den rette løsning.

Tandekstraktion kræver også kirurgi

Tandekstraktion er nødvendigt, når der er parodontose (løse tænder) eller persisterende (blivende) mælketænder. Vi har stor erfaring i tandekstraktion, og har moderne udstyr til at sørge for det mest skånsomme forløb. Tandekstraktion foregår typisk som en kort dagsindlæggelse fra morgen til tidlig eftermiddag. Ved hjemsendelsen får I vejledning og medicin til de følgende dage.

Se mere om de forskellige tandbehandlinger her, og kontakt os hvis du har brug for mere information!

Helsinge Dyreklinik | Kirurgi & Operationer Gadekærets Dyreklinik

Sidebar

Online booking

Dyrlægevagt